Prima pagină D:News

Ce mancau romanii: de la mesele domnesti la banchetele interbelice

Redactia Descopera.ro | 12.03.2009 | ● Vizualizări: 991
Ce mancau romanii: de la mesele domnesti la banchetele interbelice     Fundatia Calea Victoriei , atelier, bucatarie, cultura, gastronomie, banchet + zoom
Galerie foto (1)

Istoricul Georgeta Filitti ne va plimba cu mult farmec, eruditie si umor pe la mesele romanilor, fie ei celebri, bogati sau simpli, incepind cu perioada domnitorilor, continuind cu perioada fanariota, vremurile monarhiei si ajungind pina la sfirsitul perioadei interbelice.

Povestitorul nostru ne va descrie cum aratau mesele boierilor si aristocratilor, ne va enumera feluri de mincare orientale (savorile fanarului), frantuzesti (din sec 19 si 20) sau cele de influenta englezeasca care erau "gustate" in diverse epoci. Doamna Filitti ne va explica in ce consta codul bunelor maniere in preajma meselor si a banchetelor in secolele trecute si vom putea vedea menu-uri de la evenimente celebre din sec 19.
Prezentarea va fi completata de povestea ceaiului cu atmosfera si ritualul sau de servire, precum si accesoriile sale specifice care pentru noi astazi sint piese de muzeu.

cu Georgeta Filitti

Data: 17 decembrie, 19:00
Taxa: 30 ron - adulti /25 ron - elevi, studenti
Loc: fundatieASCULTĂ CE GÂNDEȘTI