Prima pagină D:News

S-a lansat cel mai mare si mai scump vas de croaziera din lume

Redactia Descopera.ro | 12.03.2009 | ● Vizualizări: 9750
S-a lansat cel mai mare si mai scump vas de croaziera din lume     oasis of the sea, vacanta, calatorie, concediu, vas de croaziera, croaziere, titanic + zoom
Galerie foto (9)

Oasis of the Seas (Oaza Marilor) – vasul de croaziera al companiei Royal Caribbean Cruise Lines – are o lungime de 360 de metri si a costat nu mai putin de 800 de milioane de lire sterline.

Aproape 6 ani a durat constructia vasului cu 16 punti de pasageri, dintre care cea mai inalta se afla la 65 de metri deasupra nivelului marii. Datele tehnice ale Oasis of the Seas sunt absolut uluitoare: giganticul vas - cel mai mare din lume - are 360 de metri lungime, 65 de metri latime, o capacitate de 6.296 de oaspeti-pasageri plus un echipaj de 2.706 de membri.

Mamutul-plutitor este impartit in sapte zone care acopera aproximativ toate nevoile de distractie pe care cineva le poate avea intr-o vacanta, de la cinema si ski, la opera, sporturi extreme, gradina botanica si zoo sau spatii verzi, de relaxare: Central Park, the Boardwalk, Pool & Sports Zone, Royal Promenade, Vitality at Sea Spa & Fitness, Entertainment Place si Youth Zone.

Una dintre numeroasele inovatii ale Oasis of the Seas este Central Park - primul parc plutitor din lume, cu 12.175 de plante din 93 de specii diferite, printre care 56 de copaci.

In zona Boardwalk se afla un carusel, cafenele si magazine, cluburi si un amfiteatru. Alta atractie a vasului este barul Rising Tide din zona Promenadei Regale - primul bar mobil de pe un vas de croaziera. In zona de sport se pot practica aproape toate sporturile din lume, alaturi de fitness, Pilates sau yoga. In zona de Entertainment se afla cluburi pentru toate gusturile, de la jazz la rock, alaturi de Opal, un teatru urias cu o capacitate de 1.380 de spectatori. Patinuarul de pe Oasis este de asemenea gigantic - 775 de impatimiti avand posibilitatea sa se dea pe patine in acelasi timp.

Sursa: OasisOfTheSeas

CITESTE SI: