Home » D:News » Vegetarienii traiesc mai mult?

Vegetarienii traiesc mai mult?

Vegetarienii traiesc mai mult?
Publicat: 03.12.2009
Un studiu britanic recent sugereaza ca reducerea consumului de carne are drept consecinte incetinirea imbatranirii si cresterea sperantei de viata.

Multa vreme, oamenii de stiinta au considerat ca scaderea
aportului caloric ar mari speranta de viata, dar acest nou studiu
arata ca nu reducerea numarului total de calorii consumate este
cheia problemei, ci micsorarea aportului de proteine prezente in
carne, peste si anumite fructe oleaginoase (nuci, alune etc.)

Cel mai important rol il joaca un aminoacid numit metionina,
care contribuie la formarea tutror proteinelor.

Studiul, intreprins de oamenii de stiinta de la Colegiul
Universitar din Londra, Marea Britanie, a fost realizat pe insecte
(musculitele de otet, adesea utilizate in studiile de biologie),
dar rezultate similare au fost obtinute de alti cercetaori si in
cadrul unor experimente pe soareci, iar specialistii considera ca
rezultatele pot fi extrapolate, intr-o anumita masura, si la
oameni.

Cheia unei vieti mai lungi si mai sanatoase ar reprezenta-o, in
opinia lor, gasirea unui echilibru nutritional, prin micsorarea
cantitatii de proteine, in conditiile in care, in societatea
occidentala, consumul de proteine animale este oricum prea
ridicat.

Sursa:
Telegraph Science

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase