Prima pagină D:News

Cea mai tare bere din Marea Britanie a fost interzisa

Redactia Descopera.ro | 12.04.2009 | ● Vizualizări: 520
Cea mai puternica bere din Marea Britanie a fost interzisa     bere, alcool, marea britanie + zoom
Galerie foto (1)

In ultimii ani, guvernul britanic a dus o adevarata lupta pentru reducerea consumului de alcool in Regatul Unit; stiut fiind faptul ca una dintre cele mai mari distractii ale englezilor este tradionalul iesit la la o bere cu colegii dupa orele de munca. Dupa ce a impus numeroase taxe pentru a mari pretul berii si a interzis consumul acesteia in locuri publice, in timpul saptamanii, dupa ora 23.00, oficialii englezi lovesc din nou, interzicand cea mai puternica bere de pe piata britanica.

Tokyo*, fabricata de producatorul scotian BrewDog si una dintre cele mai populare beri din Anglia a fost interzisa, dupa ce o comisie guvernamentala a incriminat modul in care aceasta este promovata pe piata. Mai multe asociatii crestine si de protectie a consumatorilor se plansesera in prealabil de eticheta acestei beri, pe care este inscriptionat urmatorul mesaj: "Totul cu moderatie, inclusiv moderatia. De aici, deducem logic ca, din cand in cand, e bun si un exces mic. Berea asta e destinata pentru acele timpuri".

Grupul Portman, cei care au provocat dezbaterea ce a dus la interzicerea berii, a emis un comunicat in care arata ca "nu avem legi care sa interzica concentratia de alcool a unei bauturi, dar suntem responsabili de modul in care acestea sunt promovate. Este evident neintelept pentru o companie sa-si invite consumatorii sa bea in exces". Tokyo* are o concentratie de 18,9 % alcool. Compania producatoare se plange de faptul ca problemele cronice ale scotienilor cu alcoolismul sunt cauzate, in special, de ofertele promotionale si de berile la 1 litru, care au un pret foarte mic, si nu de Tokyo*.

CITESTE SI:

Tag-uri: bere | alcool | marea britanie