Prima pagină D:News

Artefacte rare din aur au fost descoperite in Ungaria

Redactia Descopera.ro | 12.06.2009 | ● Vizualizări: 346
Artefacte rare din aur au fost descoperite in Ungaria     no tags + zoom
Galerie foto (1)

O colectie unica de obiecte din aur, vechi de mai multe mii de ani, au fost descoperite pe teritoriul Ungariei.

Cateva cearsafuri subtiri tesute cu fir de aur, despre care se crede ca ar fi fost folosite pentru acoperirea ochilor si a gurii unui defunct, au fost identificate de arheologi intr-un mormant aflat in apropierea localitatii Szeged.

Se crede ca relicvele dateaza din perioada in care triburile ungarice si-au inceput incursiunea in bazinul carpatic. Tibor Paluch, arheolog al Muzeului Ferenc Mora din Szeged, sustine ca cearsafurile din aur ar fi avut rolul de protectie a sufletelor celor decedati.

Opt morminte au fost dezgropate in total in cadrul sitului arheologic, dintre care sase contineau inca ramasitele unor razboinici, alaturi de craniile cailor acestora. Artefacte similare au mai fost descoperit tot in Ungaria, aproape de Eger, in perioada anilor '60.

Unul dintre cele mai semnificative tezaure de aur scoase la lumina in Ungaria este Comoara Nagyszentmiklos, o colectie de vase medievale din aur, descoperta in 1799. Comoara recent descoperit a fost luata in custodie de Muzeul Kunsthistorisches din Viena.

Sursa: Discoveryon

CITESTE SI:ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI