Prima pagină D:News

OZN sau teste militare rusesti in Norvegia?

Redactia Descopera.ro | 12.10.2009 | ● Vizualizări: 226
OZN sau teste militare rusesti in Norvegia?      ozn, teste milare. norvegia, rusia, cer, meteorit, racheta + zoom
Galerie foto (1)

O misterioasa spirala luminoasa de culoare albastruie, aparuta pe cer in Norvegia, a lasat cu gura cascata mii de locuitori. Unii experti cred ca ar fi fost vorba despre lansarea nereusita a unei rachete rusesti.

Incredibilul fenomen, detectat pe cer de locuitorii din provincia Trondelag miercuri dimineata, cu putin inainte de ora 08.00, a alimentat o adevarat psihoza in masa in Norvegia, amplificata si de posturile de televiziune locale. Totul a inceput atunci cand o misterioasa lumina a aparut pe cer din spatele unui munte si a inceput sa se miste in cerc, ca in filmele cu Batman, cand super-eroul isi proiecteaza pe cerul plumburiu din Gotham bine-cunoscutul semnal. Pe parcursul a doar cateva secunde, gigantica spirala era vizibila pe o distanta de mai multi kilometri in nordul Norvegiei.

Potrivit declaratiilor unor martori oculari, un fascicul luminos de culoare albastru-verzuie a iesit apoi din centrul spiralei, inexplicabilul fenomen durand circa un sfert de ora inainte de a disparea cu totul. Astronomii exclud insa ca ar putea avea vreo legatura cu aurora boreala, foarte frecventa in aceasta zona. "N-am mai vazut niciodata ceva asemanator", a declarat Erik Tandberg, unul dintre cei mai mari experti norvegieni in domeniu.Cat despre martorii ocularii, unii cred ca a fost un meteorit, altii jura ca este vorba despre un OZN. Intre timp insa, se intareste ipoteza ca ar fi fost o lansare esuata a unei rachete rusesti de catre un submarin in Marea Alba. Este ceea ce sustine Pål Brekke de la Space Center-ul norvegian, care a subliniat ca in momentul aparitiei misterioasei lumini era in vigoare un embargou absolut de navigatie in zona respectiva. Flota rusa din Marea Nordului nu a comunicat deocamdata ca ar desfasura vreun test, desi acordurile internationale in materie ii obliga pe militari sa-si anunte cu mult timp inainte lansarile programate.

Sursa: Corriere della Sera

CITESTE SI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI