Prima pagină D:News

Unui student ucrainean i-a explodat capul de la o guma de mestecat

Redactia Descopera.ro | 12.10.2009 | ● Vizualizări: 427
no title     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Un student la Chimie din orasul nord-ucrainean Konotop a fost ucis dupa ce o guma de mestecat i-a explodat in interiorul cavitatii bucale, anuntau ieri toate agentiile de presa din Ucraina.

In varsta de 25 de ani, studentul de la Institutului Politehnic Kiev opera pe calculator in casa parintilor sai la o ora tarzie, sambata noaptea, cand incidentul a avut loc. "Un pocnet puternic s-a auzit din camera tanarului. Cand rudele sale au patruns in incapere, au vazut ca fata studentului era dezintegrata, iar el era decedat", declara purtatorul de cuvant al politiei locale.

Examinarea medicilor legisti a stabilit ca guma de mestecat era impregnata cu o substanta chimica neidentificata, considerata a fi un soi de material exploziv. Ancheta politiei a dezvaluit faptul ca studentul avea bizarul obicei de a mestaca guma numai dupa ce o scufunda in acid citric. Pe biroul lui au fost, intr-adevar, gasite cantitati din aceasta substanta, dar si o alta, necunoscuta si cu aspect asemanator, probabil exploziva.

Investigatorii sunt de parere ca tanarul, pur si simplu, a confundat recipientele si a bagat in gura guma dupa ce a amestecat-o cu materialul detonabil. Desi nu dispune de echipamentele necesare identificarii exacte a materiei, departamentul legist local a refuzat sa trimita probleme in capitale Kiev de teama ca acestea sa nu explodeze in timpul transportarii. De aceea, exerti din Kiev sunt asteptati astazi in Konotop. Investigatorii urmeaza sa decida intr-o perioada de 10 zile daca ar trebui lansata o ancheta pentru cercetarea unui eventual caz de omucidere.

Sursa: Aroundglobe

CITESTE SI: