Prima pagină D:News

Personalitatea umana poate fi judecata si numai dupa fizionomie

Redactia Descopera.ro | 12.14.2009 | ● Vizualizări: 514
Personalitatea umana poate fi judecata si numai dupa fizionomie     personalitate, fizionomie, aspect fizic, infatisare, psihologie sociala + zoom
Galerie foto (1)

In urma unui studiu recent desfasurat de Societatea pentru Personalitate si Psihologie Sociala din SUA, observatorii au fost capabili sa stabileasca unele aspecte de personalitate ale unor straini doar vizionandu-le fotografiile. Respectul de sine, ratele de extrovertire si religiozitatea au fost corect judecate pe baza aspectului fizic al indivizilor.

Cercetatorii le-au cerut participantilor sa stabileasca personalitatile strainilor bazandu-se initial pe o fotografie realizata dupa specificatiile specialistilor si apoi pe o fotografie realizata dupa placul subiectilor. Analizele au fost apoi comparate.

S-a stabilit ca in timp ce ambele posturi ofereau participantilor indicii importante despre personalitate, pozitia spontana a oferit o mai buna introspectie, inclusiv asupra nivelului de amabilitate, stabilitate emotionala, comunicativitate si singuratate. Studiul a demonstrat ca aspectul fizic de unul singur poate trimite semnale valide legate de adevarata personalitate a indivizilor.

Sursa: Dailymail

CITESTE SI: