Prima pagină D:News

Rusii nu mai au voie sa injure

Redactia Descopera.ro | 12.21.2009 | ● Vizualizări: 113
Rusii nu mai au voie sa injure     rusia, kremlin, injuraturi, vladimir putin, etica + zoom
Galerie foto (1)

Un grup de senatori rusi a lansat un nou proiect de lege in urma caruia injuraturile in public vor fi interzise de lege. Proiectul are in spate o decizie venita direct de la Kremlin, rezolutie care isi propune asanarea moravurilor din societatea ruseasca actuala.

Legea se bazeaza pe o directiva locala din regiunea rusa Belogorod, care stipuleaza ca orice politist local are dreptul sa amendeze orice persoana care injura in public.

"Injuraturile trebuie sa nu mai faca parte din existenta noastra cotidiana", afirma intr-un interviu deputatul Mihail Nikolaev, adaugand ca directiva din Belgorod, initiata inca din anul 2005, a dat rezultate multumitoare. Proiectul face parte din planurile Kremlinului de a stopa in randul cetatenilor rusi alcoolismul galopant, fumatul excesiv si invazia violentei si pornografiei care abunda in emisiunile, spoturile publicitare si filmele de la televiziunile rusesti. Insa, cruciada impotriva injuraturilor a fost declansata, se pare, de o serie de editoriale fulminante la adresa Prim-Ministrului Rusiei, Vladimir Putin, si a Presedintelui Dimitri Medvedev, publicate pe blogul personal al unui cunoscut designer de moda rus.

Pe de alta parte, opozantii proiectului de lege afirma la randul lor, nu fara umor, ca politistii care ar trebui sa amendeze pe cei care vorbesc urat, injura la randul lor mult mai obscen si mai des decat marea majoritate a cetatenilor rusi.

Sursa: The Telegraph

CITESTE SI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI