Prima pagină D:News

Noaptea Muzeelor la Berlin

Redactia Descopera.ro | 12.21.2009 | ● Vizualizări: 140
Noaptea Muzeelor la Berlin     berlin, noaptea muzeelor, cultura + zoom
Galerie foto (1)

Pe 30 ianuarie, la Berlin, se desfaşoară Noaptea Muzeelor care atrage anual sute de mii de vizitatori. Un număr semnificativ de muzee şi galerii îşi deschid uşile până târziu în noapte, oferindu-le musafirilor o „seară-bufet” cu: expoziţii, tur însoţit de ghid şi multe alte evenimente. În plus, serviciul special de transport te ajută să ajungi informat la cele mai îndepărtate locaţii, graţie însoţitoarelor care au răspunsuri pentru orice întrebare.

Anul 2010 este unul deosebit, graţie serbării jubileului de către cele mai vechi 5 instituţii din Berlin, ocazie care a dat naştere "Anului Ştiinţei". Astfel, peste 60 de instituţii îşi vor expune cercetările ştiintifice pentru vizitatorii muzeelor.

Întreaga noapte va fi înfrumuseţată şi de acordurile mini concertelor susţinute în Capitala Germaniei. Punctul de start este situat în faţa primăriei, de unde se poate procura biletul şi se pot obţine toate informaţiile necesare. Un singur tichet cuprinde accesul la muzee, expoziţii şi transportul nelimitat cu autobuzele speciale. Acesta costă 10 €, în timp ce pentru studenţi, pensionari, oameni cu dizabilităţi şi şomeri preţul biletului este la jumătate, 5€.

Vestea bună este că organizatorii au pregătit totul astfel încât să nu fie necesare cunostinţe de limba germană. Germanwings ecomandă acest eveniment şi îl anunţă din timp pentru a oferi răgaz rezervării biletelor de avion spre Berlin.CITESTE SI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI