Prima pagină D:News

Orasul pierdut al Atlantidei a fost decoperit. Din nou (FOTO)

Redactia Descopera.ro | 12.21.2009 | ● Vizualizări: 1718
Orasul pierdut al Atlantidei a fost decoperit. Din nou (FOTO)     no tags + zoom
Galerie foto (4)

Un nou grup de arheologi pretinde ca a dezgropat orasul pierdut al Atlantidei. Oamenii de stiinta – care au refuzat sa isi divulge identitatile – au eliberat o serie de fotografii realizate undeva in adancurile marii Caraibe.

Acesti cercetatori insista ca imaginile prezinta ceea ce par a fi ruinele unui oras care ar putea predata piramidele egiptene, aparute dupa anul 2600 i.Hr. Arheologii au declarat chiar, pentru o publicatie franceza, ca una dintre structurii se aseamana cu o piramida.Acum, grupul anonim asteapta sa adune fonduri pentru explorarea amanuntita a locatiei secrete unde au fost obtinute imaginile. Pana atunci, pentru a avea exclusivitate asupra subiectului, nu vor sa dezvaluie amplasarea sa exacta, divulgand numai ca locul se afla undeva in Marea Caraibelor.Aceste declaratii au alimentat dezbateri febrile pe Internet, desi scepticii s-au abtinut sa le demoleze in intregime, pastrandu-si oarecare rezerve pana cand planuita expeditie va avea loc.

Legenda Atlantidei, un oras cu imense bogatii, cunostinte magice si putere, ce s-a scufundat misterios sub ape, a fascinat milioane de oameni. Din timp in timp, sperantele descoperirii acestui oras de legenda au inflorit sub incidenta unor explorari, fiind la scurt timp ingropate de dovezile gasite sau de lipsa lor.

Se crede ca locul unde a inflorit candva orasul pierdut al Atlantidei a fost acoperit de un mare potop in jurul anului 5 000 i.Hr., posibil chiar de Potopul biblic, mentionat in Vechiul Testament. De-a lungul timpului, urme ale "Atlantidei" au fost anuntate in Marea Neagra, in Marea Mediterana dintre Cipru si Siria, in Marea Nordului si, in acest an, cu ajutorul Google Earth, chiar in apropierea coastei vestice a Africii.

Sursa: The Telegraph

CITESTE SI: