Prima pagină D:News

A doua cea mai inalta cladire din lume va deveni “verde”

Redactia Descopera.ro | 01.06.2010 | ● Vizualizări: 132
A doua cea mai inalta cladire din lume va deveni “verde”     ecologie, mediu, impact, cladire, Burj Dubai, Taipei 101 + zoom
Galerie foto (1)

Odata cu inaugurarea Burj Dubai si intrarea acesteia in cartea recordurilor drept cea mai inalta cladire din lume, fosta “campioana”, cladirea Taipei 101 din Taiwan, a ajuns – evident - pe locul doi. Acum , proprietarii cladirii “detronate” au in vedere un nou record: ei doresc ca Taipei 101 sa devina cea mai inalta cladire “verde” din lume.

Ei vor cheltui 1,9 milioane USD pentru a ajunge sa indeplineasca 100 de criterii necesare pentru ca Taipei 101 sa capete, in 2011, un certificat de mediu care sa ateste impactul sau ambiental redus.

De obicei, aceste edificii uriase consuma enorm de multa energie, iar functionarea lor are un impact foarte mare asupra mediului.

In Taipei 101, insa vor fi utilizate sisteme de economisire a apei si energiei electrice, sisteme de izolatie performante, politici de aprovizionare din surse locale, pentru a reduce impactul transportului etc.

Pana la ora actuala, edificiul indeplineste deja 60 dintre cele 100 de criterii necesare pentru obtinerea atestatului de "cladire verde".

Sursa: Reuters

CITESTE SI