Prima pagină D:News

Cati tigri siberieni mai traiesc in lume?

Redactia Descopera.ro | 01.07.2010 | ● Vizualizări: 1573
Cati tigri siberieni mai traiesc in lume?     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Ecologistii rusi vor efectua un recensamant de proportii menit sa dezvaluie numarul real al tuturor tigrilor siberieni care mai reusesc sa supravietuiasca in salbaticia taigalei din bazinul fluviilor Amur si Ussuri.

"Monitorizarea populatiei de tigri siberieni din acest an are o importanta cruciala, deoarece vom detine date actualizate pe care le vom prezenta in cadrul Conferintei Globale referitoare la conservarea si supravietuirea tigrului, conferinta care va avea loc in Vladivostok pe data de 10 septembrie 2010", declara Serghei Aramilev, reprezentatul WWF in Rusia. Acesta mai adauga ca datele exacte vor fi date publicitatii in luna martie a acestui an.

Expertii sunt de parere ca braconajul ramane, in continuare, cel mai mare pericol la adresa tigrilor siberieni, urmat de distrugerea habitatului si de vanatoarea excesiva a cerbilor si a mistretilor; acestia din urma alcatuind principalele prazi ale tigrilor. Ultimul recensamant al tigrilor siberieni a avut loc in anul 2005 si a demonstrat ca, la acea data, mai existau intre 428 si 502 de exemplare in teritoriile Primorie si Habarovsk, singurele zone din Rusia unde mai traiesc asemenea tigri. Trendul de crestere este unul surprinzator de bun, daca luam in considerare rata mare a mortalitatii puilor de tigri, precum si faptul ca recensamantul precedent, din anul 1995, a dus la descoperirea a 415-467 tigri in aceleasi regiuni.

Sursa: RiaNovosti

CITESTE SI :