Prima pagină D:News

Legendarul oras El Dorado ar fi putut exista in Amazonia

Redactia Descopera.ro | 01.12.2010 | ● Vizualizări: 358
Legendarul oras El Dorado ar fi putut exista in Amazonia     arheologie, istorie, El Dorado, oras, Amazonia + zoom
Galerie foto (1)

Inca de pe timpul conchistadorilor, legendele despre un oras bogat si infloritor, ascuns in inima junglei amazoniene, i-au fascinat pe exploratori. Recent, vestigiile a peste 200 de constructii, descoperite in Amazonia, au readus in actualitate povestile despre legendarul oras, numit de unii El Dorado, iar de altii – Orasul Z.

Greu de observat de la nivelul solului, urmele constructiilor au putut fi descoperite gratie imaginilor din satelit, ce reprezinta o zona defrisata masiv in ultimul deceniu.

Se crede ca aceste formatiuni geometrice, situate in padurea amazoniana, in apropierea granitei dintre Brazilia si Bolivia, ar fi urmele unor cladiri, drumuri si piete care alcatuiau structura unui mare oras, ce putea adaposti peste 60.000 de locuitori.

Vestigiile dateaza dintr-o perioada cuprinsa intre anii 200 si 1283 d. Hr.Descoperirea schimba perspectiva noastra asupra padurii amazoniene - "infernul verde" in care nu supravietuiau decat cateva triburi primitive. Amazonia se dovedeste a fi fost leaganul unei civilizatii infloritoare, care a precedat-o pe cea a incasilor si a dat nastere unei societati avansate.

Sursa: FOXNews

CITESTE SI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI