Prima pagină D:News

Legendarul oras El Dorado ar fi putut exista in Amazonia

01.12.2010 | ● Vizualizări: 278
Legendarul oras El Dorado ar fi putut exista in Amazonia     arheologie, istorie, El Dorado, oras, Amazonia + zoom
Galerie foto (1)

Inca de pe timpul conchistadorilor, legendele despre un oras bogat si infloritor, ascuns in inima junglei amazoniene, i-au fascinat pe exploratori. Recent, vestigiile a peste 200 de constructii, descoperite in Amazonia, au readus in actualitate povestile despre legendarul oras, numit de unii El Dorado, iar de altii – Orasul Z.

Greu de observat de la nivelul solului, urmele constructiilor auputut fi descoperite gratie imaginilor din satelit, ce reprezinta ozona defrisata masiv in ultimul deceniu.

Se crede ca aceste formatiuni geometrice, situate in padureaamazoniana, in apropierea granitei dintre Brazilia si Bolivia, arfi urmele unor cladiri, drumuri si piete care alcatuiau structuraunui mare oras, ce putea adaposti peste 60.000 de locuitori.

Vestigiile dateaza dintr-o perioada cuprinsa intre anii 200 si1283 d. Hr.Descoperirea schimba perspectiva noastra asupra paduriiamazoniene - "infernul verde" in care nu supravietuiau decat catevatriburi primitive. Amazonia se dovedeste a fi fost leaganul uneicivilizatii infloritoare, care a precedat-o pe cea a incasilor si adat nastere unei societati avansate.

Sursa: FOXNews

CITESTE SI: