Prima pagină D:News

Romanii merg in Laos ca sa intregeasca Stiinta

Redactia Descopera.ro | 01.13.2010 | ● Vizualizări: 123
Romanii merg in Laos ca sa intregeasca Stiinta      no tags + zoom
Galerie foto (1)

Astazi, 13 ianuarie 2010, Tudor Marin, directorul tehnic al Federatiei Romane de Speologie si Mihai Baciu, instructor de scufundari speologice, au anuntat oficial participarea unei echipe de cinci romani la expeditia “Laos 2010”, organizata de Asocitatia “Geokarst Aventure” sub egida Federatiilor de Speologie din Romania si Franta.

Expeditia are ca scop explorarea marilor sisteme carstice subterane din Masivul Khammouane, dar si continuarea explorarii raului subteran Xe Bang Fai, unul din cele mai impresionante sisteme carstice cunoscute. De asemenea, speologii vor incerca sa realizeze un record de scufundare in pesterile din zona.

Echipa mixta romano-franceza, formata din 11 membri, va intreprinde expeditia internationala din Asia de sud-est, in perioada 15 ianuarie - 8 februarie 2010. Ioana Axinte, Mihai Baciu, Elena Buduran, Philippe Buire, Andreea Cohn, Richard Huttler, Veronique Leplat, Tudor Marin, Chantal Messiant, Laurent Mestre si Damien Vignoles vor explora pesteri si galerii complet scufundate.

"Pe langa obiectivele specifice unei astfel de expeditii, ne-am propus sa ne implicam si in actiuni umanitare, acordand ajutor unuia dintre satele izolate din jungla (Ban Non Ping). Mai mult, vom realiza un film documentar si o serie de prezentari multimedia cu rol educational", a declarat Tudor Marin.

Daca doriti sa aflati mai multe despre motivatiile, obiectivele si povestea expeditiei "Laos 2010", reveniti vineri, 15 ianuarie, pe Descopera.ro, partener al evenimentului, pentru a citi pe larg despre aceste lucruri intr-un articol amplu.

CITESTE SI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI