Prima pagină D:News

Eclipsa inelara de Soare, fotografiata de DESCOPERA.ro

Redactia Descopera.ro | 01.15.2010 | ● Vizualizări: 103
Eclipsa inelara de Soara, fotografiata de DESCOPERA.ro     eclipsa inelara de soare, eclipsa, catalin beldea + zoom
Galerie foto (5)

Asa cum va anuntam in urma cu citeva zile, in dimineata zilei de 15 ianuarie, la rasarit, s-a produs o eclipsa inelara de Soare. Din Romania, eclipsa s-a vazut ca una partiala, cu acoperirea Soarelui in proportie de 6-11%.

Marc Ulieriu si Catalin Beldea au vanat eclipsa pentru cititorii DESCOPERA.ro, cu ajutorul, de la distanta, al meteorologilor Teodora Cumpanasu si Oana Gherase, care i-au indrumat pe redactorii DESCOPERA in functie de radarul INMH.

Obtinerea imaginilor de mai jos nu a fost un lucru tocmai simplu datorita nebulozitatii extinse la nivelul intregii tari. Fotoreportajul a fost obtinut la 80 de kilometri est de Bucuresti, pe un camp de langa satul Visini.

Dupa cum se poate observa in fotografii, Soarele a "rasarit" mai tarziu decat ar fi trebuit, din spatele unui nor gros, traversand o portiune ingusta de cer senin. Dupa numai 5 minute, norii grosi au acoperit astrul zilei, scurtand astfel sedinta foto.

Pentru a vedea imagini cu eclipsa din zona in care a fost inelara, accesati www.spaceweather.com pentru o galerie de imagini care se actualizeaza la fiecare ora.

Eclipsa inelara, asa cum s-a vazut din Maldive:

CITESTE SI: