Prima pagină D:News

Sexul frumos, sărbătorit la carnavalul din Koln

Redactia Descopera.ro | 01.19.2010 | ● Vizualizări: 357
Sexul frumos, sărbătorit la carnavalul din Koln     festival, sarbatoare, traditii, germania, koln, bal koln, carnaval koln + zoom
Galerie foto (3)

De peste 2000 de ani, pe malul Rinului, se desfăşoară un adevărat spectacol de artă. O dată pe an, o paradă lungă de peste 6 km, trezeşte oraşul Koln la viaţă. Cel mai „mediteranean” dintre oraşele germane îşi dezvăluie latura creativă, gălăgioasă şi plină de însufleţire, de zilele carnavalului.

Pe 11 Februarie, la ora 11:11 AM, se dă startul oficial al celor cinci zile de Carnaval, cu Ziua Carnaval a Femeii, când sexul frumos are întreg oraşul la picioare. Tradiţia a rămas ca în această zi, femeile sărută şi taie cravata oricărui bărbat doresc. Această tradiţie aduce în fiecare an, pe cât de mulţi turişti, pe atât de multe... turiste.

Fără îndoială reflectoarele sunt aţintite şi pe 15 februarie, în Lunea Rozelor. Cu peste 1 milion de spectatori şi cu mai mult de 10.000 de participanţi care împart dulciuri, flori şi cadouri, sărbătoarea este una dintre cele mai iubite manifestari traditionale nemtesti! Chiar dacă nu ai un costum pe măsură, este îndeajuns să te îmbraci într-un spirit festiv, şi eşti bine primit.

Sursa: Germanwings

CITESTE SI: