Prima pagină D:News

Bacteriile sunt mai inteligente decat se credea

Redactia Descopera.ro | 01.19.2010 | ● Vizualizări: 642
Bacteriile sunt mai inteligente decat se credea     bacterie, eschericia coli, azospirillum brasilensis, receptor, inteligenta, biologie moleculara + zoom
Galerie foto (1)

Descoperirea marcheaza o noua etapa in domeniul descifrarii modalitatilor prin care bacteriile sunt capabile sa raspunda si sa se adapteze schimbarilor din mediul lor ambiant, odata cu revolutionarea unor domenii unde bacteriile pot fi folosite, precum medicina si agricultura.

Stiinta biologiei se axeaza in principal pe studierea bacteriei Escherichia coli, drept model pentru evidentierea capacitatii bacteriilor de a se depalasa activ si independent.
Cu toate acestea, Gladys Alexander, profesor asociat de biochimie celulara si biologie moleculara in cadrul Univeristatii Knoxville, a decis sa se dedice observarii bacteriilor mai complexe din sol, bacterii din specia Azospirillum brasilense
"Daca judecam bacteria Escherichia in functie de capacitatea de a lua decizii, atunci constatam ca este o adevarata toanta. E. coli are doar 5 receptori care directioneaza deciziile in cadrul procesului de deplasare, in comparative Azospirillum brasilense are 48, ceea ce o face in mod automat mult mai inteligenta, find capabila sa se adapteze mai usor schimbarilor aparute si sa ia decizii corecte legate de mutarea din zonele periculoase" afirma omul de stiinta.

Studiul aduce noi informatii despre felul in care bacteriile "gandesc" , celulele lor contin un numar individual de receptori iar acest lucru influenteaza direct comportamentul si abilitatea bacteriei de a se adapta la noi medii de viata.

Sursa : ScienceDaily


CITESTE SI :