Prima pagină D:News

Ursii panda au o noua casa... de nebunii

Redactia Descopera.ro | 01.25.2010 | ● Vizualizări: 986
Ursii panda au o noua casa... de nebunii     urs, ursi panda, zoologie, natura, animale rare, specii pe cale de disparitie, china, panda + zoom
Galerie foto (2)

Chinezii au finalizat constructia celui de-al cincilea centru de inmultire al ursilor panda, situat in cadrul Gradinii zoologice din orasul Changsha, provincia Hunan.

Un numar de patru ursi panda au sosit pentru inceput in noua locatie, urmand ca efectivul acestora sa sporeasca odata cu aducerea altor exemplare apte pentru reproducere.

"Intentionam sa invitam doi sau trei experti mondiali in ursi panda, pentru a avea grija de animale, pana in momentul in care ursii se vor acomoda cu noua locatie. De la acestia vom invata cum sa le cream ursilor cele mai pune conditii pentru reproducerea asistata in captivitate", declara Xie Zhonsan, responsabil in conducerea noului centru.

Celelalte patru centre de reproducere se afla in Gradina Zoologica din Beijing si provinciile Shaanxi si Sichuan. Ursii panda se reproduc foarte rar in captivitate si sunt animale aflate pe cale de disparitie. China a demarat un plan national de salvare a ursilor panda inca din anul 1950. Datorita eforturilor conjugate ale autoritatilor chineze si a organizatiei mondiale WWF, numarul acestor animale s-a stabilizat la 1.000 de exemplare in anul 1970. La ora actuala, conform datelor WWF, un efectiv de 1.600 de ursi panda traiesc in padurle din provinciile Gansu, Sichuan si Shaanxi, in timp ce in captivitate sunt gazduiti circa 200.

Sursa: RiaNovosti

CITESTE SI: