Prima pagină D:News

Cainii zburatori: saritura in lungime... la caini (funny)

Redactia Descopera.ro | 01.26.2010 | ● Vizualizări: 297
Cainii zburatori: saritura in lungime... la caini (funny)     caini, saritura in lungime, record, catel zburator, funny, crazy zoo, zoologie, natura, intreceri canine + zoom
Galerie foto (11)

O versiune ciudata a sariturii in lungime, varianta canina, este pe cale sa devina un eveniment traditional din ce in ce mai respectabil printre iubitorii de caini din Marea Britanie.

Intrecerea presupune ca stapanul sa arunce o minge de tenis deasupra unei piscine, iar cainele sa o urmareasca pe o rampa si sa sara in apa dupa aceasta. In momentul in care ajunge la capatul trambulinei, cainele se lanseaza in aer, aterizand pe burta, cu un pleoscait strident, spre amuzamentul audientei. Evident, precum se intampla si in cadrul versiunii atletice umane, cainele care sare cel mai mult este declarat invingator.

La ultima editie a sariturii in lugime la caini, cunoscuta printre initiati sub numele de Dash 'n Splash, nu mai putin de 700 de concurenti patrupezi s-au inscris, dovedindu-si veleitatile de potai zburatoare si prinzatori de mingi. Cateii, animale inzestrate nativ cu o slabiciune pentru asemenea provocari, savureaza fiecare minut al evenimentului. Organizatorii sunt deja experti in cainii zburatori: statisticile arata ca retriverii, labradorii si springerii spaniel sunt, de obicei, castigatorii competitiiloe, fiind inzestrati genetic pentru a sari mai departe decat alti caini.

Campionul absolut al sariturii in lungime la caini este Dash, un labrador din oraselul Newmarket din Norfolk, care a reusit sa sara 8,95 de metri - adica fix cat este recordul mondial in vigoare al rasei... noastre, stabilit de americanul Mike Powell la Campionatul Mondial de Atletism de la Tokyo, din 1991.

Sursa:DnS

CITESTE SI: