Prima pagină D:News

Cainele ca tratament psihiatric

Redactia Descopera.ro | 01.29.2010 | ● Vizualizări: 263
Cainele ca tratament psihiatric     psihologie, psihiatrie, caine, tratament, veteran, stres post-traumatic + zoom
Galerie foto (1)

O organizatie din Canada antreneaza caini destinati sa ajute pacientii autisti si veteranii de razboi care sufera de stres post-traumatic.

Elizabeth Baker, proprietara companiei Thames Centre Service Dogs, preia caini abandonati sau "donati" de catre stapanii lor si ii antreneaza pe cei mai inteligenti si mai afectuosi pentru meseria de asistent al persoanelor cu anumite probleme psihice.

Cainii sunt invatati sa recunoasca aparitia unui atac de panica si sa reactioneze corespunzator: sa se apropie de stapanul lor, lipindu-se de el si linistindu-l prin prezenta lor.

Elizabeth Baker afirma ca un astfel de caine poate imbunatati mult calitatea vietii persoanelor care sufera de stres post-traumatic - cum sunt veteranii de razboi -, reducand nevoia de medicamente si cheltuielile legate de ingrijirea in spital sau la domiciliu si micsorand riscul de ranire sau sinucidere a proprietarului.

Problema este costul; un astfel de caine costa cca. 6000 USD. Elizabeth Baker spera sa implice organizatia Veterans Affairs (institutia guvernamentala canadiana care se ocupa de problemele veteranilor de razboi) in sprijinul metodei sale neconventionale de tratement.

Dintre soldatii canadieni care au luptat in Afghanistan incepand din 2005, aproximativ 6% sufera de stres post-traumatic.

Sursa: CBC

CITESTE SI: