Prima pagină D:News

Calmarii uriasi au invadat plajele californiene

Redactia Descopera.ro | 02.02.2010 | ● Vizualizări: 210
Calmarii uriasi au invadat plajele californiene     calmar, invazie, california, carnivor + zoom
Galerie foto (1)

Sute de calmari, cantarind fiecare pana la 30 de kilograme, au invadat, practic, plajele californiene, spre deliciul pescarilor amatori care ii prind cu sutele si spre disperarea autoritatilor alarmate de acest fenomen iesit din comun, se anunta in editia online a publicatiei USA Today.

Calmarii fac parte din specia Humboldt, una dintre cele mai mari specii de calmari, si au inceput sa se arate in apropierea tarmurilor inca de saptamana trecuta. Reprezentatii acestei specii pot atinge lungimi de aproape doi metri si greutati de peste 45 de kilograme, fapt ce nu ii impiedica sa inoate cu viteze ce depasesc 25 de kilometri pe ora. Uriasele carnivore marine traiesc la adancimi cuprinse intre 200 si 700 de metri din apele sudice ale continentului sud-american si pana in zona Californiei. Ultimele rapoarte arata, insa, ca masa uriasa de calmari se indreapta si catre San Diego, Oregon sau Washington.

Autoritatile americane nu stiu inca daca aceasta migratie este determinata de obisnuita urmarire a sursei de hrana de catre calmari, sau de un alt fenomen inca neidentificat.

Sursa: USA Today

CITESTE SI: