Prima pagină D:News

Chiar se scufunda Pamantul?

Redactia Descopera.ro | 02.03.2010 | ● Vizualizări: 640
Chiar se scufunda Pamantul?     no tags + zoom
Galerie foto (3)

Daca este sa dam crezare fotografiilor facute publice de NASA, pamantul se scufunda. Stati linistiti, nu este vorba de Terra, ci de copia acesteia care trebuia realizata intr-un viitor paradis turistic din Dubai. Nu numai ca arhitectii ambitiosului proiect au dat-o in bara cu asezarea celebrelor insule, dar acestea au inceput sa ia apa la modul propriu, ceea ce nu poate echivala decat cu falimentul companiei care s-a ocupat de constructia lor.

Atunci cand proiectul a fost demarat in anul 2003, se spera ca miliardarii planetei sa cumpere absolut toate cele 300 de insule artificiale la preturi exorbitante. Brad Pitt si Angelina Jolie anuntasera chiar ca vor sa achizitioneze insula care corespunde Etiopiei. Lucrurile nu au stat, insa, deloc asa, iar compania Dubai World, detinatoarea firmei de constructii Nakheel Properties, este nevoita sa achite datorii in valoare de 26 de miliarde de dolari. Si asta in timp ce proiectul, mai mult ca sigur, nu va mai fi finalizat niciodata.

Asa arata astazi insulele in forma Terrei construite in DubaiNumai la crearea fundatiei, Nakheel Properties a utilizat 11 miliarde de metri cubi de nisip si 47 milioane de tone de piatra. Insuficient insa. Asa cum arata fotografiile realizate prin satelit, "Pamantul" asa cum a fost imaginat de arhitectii Nakheel Properties, se scufunda incet dar sigur.

Asa ar fi trebuit sa arate proiectul Nakheel PropertiesSursa: DailyMail

CITESTE SI:

Tag-uri: dubai | terra | faliment | scufundare