Prima pagină D:News

Se cauta profesor de chineza pentru un urs panda

Redactia Descopera.ro | 02.04.2010 | ● Vizualizări: 315
Se cauta profesor de chineza pentru un urs panda     biologie, lingvistica, panda, China, Sichuan, reproducere, chineza, engleza + zoom
Galerie foto (1)

O femela panda, nascuta in SUA, are nevoie de un profesor care s-o invete chineza – asa considera specialistii de la un centru de inmultire a ursilor panda, situat in Chengdu, China. La centru , femela va primi un partener dar, in opinia ingrijitorilor, are nevoie si de lectii in care sa invete cateva comenzi simple, in dialectul local, pentru ca adaptarea la noul ei camin sa fie mai usoara.

In varsta de trei ani, Mei Lan (al carei nume inseamna "Frumoasa Orhidee"), s-a nascut la Gradina Zoologica din Atlanta, in statul american Georgia, si a trait numai acolo, pana cand conducerea gradinii zoologice a decis sa o trimita in China, in cadrul unui program international de inmultire a ursilor panda tinuti in captivitate.

Mei Lan va avea insa oarecare dificultati de adaptare, de vreme ce este deprinsa sa auda numai limba engleza.

De aceea, conducerea centrului din Chengdu a decis sa-I aduca un profesor, care o va invata cateva cuvinte in dialectul din Sichuan - comenzi simple, precum cea de a intra sau de a iesi din adapost.

Intre timp, centrul a lansat o campanie in care cere publicului sa aleaga un partener de reproducere pentru Mei Lan, dintre opt candidati propusi.

Sursa: The Independent

CITESTE SI: