Prima pagină D:News

Avionul din gradina

Redactia Descopera.ro | 02.07.2010 | ● Vizualizări: 86
Avionul din gradina     avion, spitfire, replica, pensionar, inventie + zoom
Galerie foto (3)

Un batranel in varsta de 61 de ani, din Marea Britanie, mare iubitor de avioane, si-a construit propriul avion de lupta in gradina din spatele casei.

Dupa ce a iesit la pensie, englezul Rikki Scott, un impatimit al avioanelor, a inceput sa-si construiasca propriul aparat de zbor, in gradina casutei sale din Lichfield. Englezul a reusit sa realizeze o replica de 3,9 metri lungime a avionului de lupta Spitfire folosit in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Avionul pensionarului cantareste 200 de kg, are o deschidere a aripilor de 5,3 metri si este realizat dintr-un schelet de cherestea acoperit cu aluminiu, pe care ingeniosul batran l-a colectat de la o caravana parasita de tigani din apropierea oraselului. Cadrul de aterizare si panoul de comanda apartin unui avion Spitfire original si au fost cumparate de Scott de pe e-Bay.

"Mi-am dorit dintotdeauna sa fi putut pilota un avion Spitfire, insa pe vremea cand acestea erau in uz, eram prea tanar, iar apoi au fost inlocuite. Nevasta mi-a adus anul trecut un calendar pe 2009 cu avioane Spitfire si am considerat ca asta e un semn, prin urmare am trecut la treaba", povesteste batranul. Avionul reproduce cu exactitate originalul, singurul element care-i lipseste pentru a zbura fiind motorul. Mandru de realizarea sa, englezul si-a postat creatia pe strada, in fata casei. Scott nu este la prima isprava de acest fel, cu cativa ani in urma barbatul reconstruind un model inedit de masina Triumph Herald 1967, pe care l-a vandut unui amator.

CITESTE SI: