Prima pagină D:News

Organele interne ale unui indian sunt dispuse invers

Redactia Descopera.ro | 02.11.2010 | ● Vizualizări: 1120
Organele interne ale unui indian sunt dispuse invers     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Medicii unui spital din Mumbai cred ca barbatul de origine indiana, in varsta de 64 de ani, pe care l-au examinat in vederea unei interventii chirirugicale, ar putea reprezenta singurul caz din lume de “situs inversus”, anomalie congenitala care determina situarea unor organe de partea opusa aceleia pe care o ocupa in mod normal in organism.

Ashok Shivani urma sa fie operat in Mumbai, in vederea indepartarii unei tumori la rinichi, atunci cand doctorii au observat ca cele mai multe dintre organele sale toracice si abdominale, precum si multe vase de sange, se aflau pe partea opusa a corpului pacientului.

In cazul lui Shivani, "situs inversus" s-a manifestat prin inversarea aortei si a venei cave inferioare, care pompeaza sange curat in inima si pe cel impur afara din ea. Omul are, de asemenea, doi ficati. Chirurgii au mai descoperit si absenta intestinului subtire precum si trei vase care vascularizau rinichiul bolnav.

Si mai surprinzator la acest caz este faptul ca Ashok Shivani a supravietuit in urma a doua operatii de hernie si a fost examinat pentru boala cronica de plamani, fara a se i se identifica anatomia unica. "Niciodata in viata mea nu am stiut ca am un corp diferit de al celorlalti", a declarat barbatul atunci cand a aflat vestea.

Sursa: Telegraph

CITESTE SI: