Prima pagină D:News

Secretul supravietuirii tigrilor siberieni

Redactia Descopera.ro | 02.12.2010 | ● Vizualizări: 74
Secretul supravietuirii tigrilor siberieni     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Militantul ecologist Igor Chestin, directorul filialei ruse a WWF, a declarat recent in cadrul unei conferinte ca secretul supravietuirii tigrilor siberieni consta in mentinerea padurilor de cedri si interzicerea taierilor de padure din regiunile Ussurisk si Primorskye Kray.

"Dispar padurile de cedri, dispari si tigrii. Nu va mirati prea mult de acesta stransa legatura. Habitatul tigrilor coincide aproape milimetric cu zonele unde se intalnesc cedri", a declarat profesorul Chestin, in timpul unei conferinte transmise live de agentia rusa de stiri RiaNovosti.

Vehementa iesire la rampa a ecologistilor rusi este bazata pe faptul ca Rusia este singura tara din lume unde numarul tigrilor a crescut constant in ultimii 60 de ani si a ramas stabil in ultima decada. Ocrotirea cedrilor este o preocupare de maxima impoartanta pentru WWF Russia, deoarece acesti arbori stau la baza piramidei trofice din biotopul tigrilor siberieni. In decursul saptamanii trecute, oficialitatile regiunii Primorkye Kray au votat pentru includerea cedrului in Cartea Rosie a plantelor si a animalelor periclitate, decizia astaptand insa aprobarea guvernatorului regiunii.

Sursa: RiaNovosti

CITESTE SI :