Prima pagină D:News

Giulgiul din Torino va fi expus in catedrala orasului

Redactia Descopera.ro | 02.19.2010 | ● Vizualizări: 100
Giulgiul din Torino va fi expus in catedrala orasului     religie, giulgiul din Torino, Christos, relicva, fals, expozitie + zoom
Galerie foto (1)

Chipul lui Christos sau doar o farsa geniala? Giulgiul va fi expus in catedrala din Torino, Italia, iar organizatorii se asteapta la doua milioane de vizitatori.

Giulgiul din Torino, cea mai celebra relicva din lume, este o bucata de panza care poarta, se spune, imaginea imprimata a chipului lui Christos si pete de sange corespunzand stigmatelor lasate de crucificare.

In ultimii 100 de ani, este abia a sasea oara cand relicva este aratata publicului si prima data cand este prezentata dupa incheierea, in 2002, a unei dificile munci de restaurare.

Giulgiul va fi expus intr-o vitrina climatizata, protejata de un geam rezistent la gloante, in catedrala torineza, in perioada 10 aprilie - 23 mai 2010.

Exista dezbateri aprinse in jurul intrebarii daca giulgiul poarta intr-adevar imaginea fetei lui Christos sau daca e doar opera unor farsori medievali foarte abili.

In 1988, teste efectuate independent in Elvetia, Marea Britanie si SUA au aratat ca giulgiul ar data din Evul Mediu (dintr-o perioada cuprinsa intre anii 1260-1390), ceea ce inseamna ca ar fi un fals.

Alti oameni de stiinta, insa, au sustinut ca deteriorarea si contaminarea obiectului, in decursul secolelor, ar fi putut conduce la rezultate false.

Dezbaterea in jurul autenticitatii giulgiului continua cu argumente puternice de o parte si de alta; chiar Vaticanul a evitat sa se pronunte, marginindu-se sa descrie relicva drept "un simbol plin de forta al patimirii lui Christos."

Sursa: The Independent

CITESTE SI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI