Prima pagină D:News

Educatia se face (si) cu seriale tv

Redactia Descopera.ro | 02.22.2010 | ● Vizualizări: 455
Educatia se face (si) cu seriale tv     educatie, sex, educatie sexuala, adolescenti + zoom
Galerie foto (1)

Personajele din seriale ii pot ajuta pe tineri sa ia decizii corecte mai mult decat “predicile” adultilor. Este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatile Ohio si California (Santa Barbara) si publicat in revista Human Communication Research.

Un film de televiziune s-a demonstrat a fi mai eficient decat un documentar produs de "National Campaign to Prevent Teen Pregnancy" (NCPTP), in sensibilizarea unui grup de adolescente pe tema contraceptiei.

In studiul sau, Emily Moyer-Gusè de la Ohio State University, a implicat 367 studenti, atat baieti, cat si fete, cu varsta intre 18 si 25 de ani. Tuturor le-a fost cerut sa completeze un chestionar cu privire la propria viata sexuala si utilizarea mijloacelor de contraceptie. Ulterior, la jumatate dintre studenti le-a fost aratat filmul documentar, ceilalti fiind pusi sa urmareasca un episod dintr-un serial de televiziune american.

Confruntand raspunsurile date de tineri inainte si dupa vizionarea programelor de televiziune, cercetatorii au remarcat ca documentarul realizat de Ncptp nu a avut niciun impact nici asupra baietilor, nici a fetelor.

Un rezultat complet diferit a fost insa inregistrat printre cei care au urmarit episodul din serial. Filmul nu a placut baietilor, care nu s-au regasit in personaje, dar tinerele s-au declarat mult mai hotarate sa utilizeze mijloace de contraceptie pentru a evita o sarcina nedorita. "Aceasta diferenta de comportament se datoreaza capacitatii femeilor de a se identifica cu personajele si a intelege ca ar putea sa ajunga in situatiile descrise de serial", a comentat Gusè.

Sursa: Galileo

CITESTE SI: