Prima pagină D:News

Hollywood in miniatura: blockbusterele de 1 minut

Redactia Descopera.ro | 02.24.2010 | ● Vizualizări: 58
Hollywood in miniatura: blockbusterele de 1 minut     filme, top gun, speed, pearl harbour, blockbustere, parodie, film funny + zoom
Galerie foto (1)

Un mare amator al filmelor de succes de la Hollywood si-a petrecut ultimii 3 ani transformandu-si blockbusterele preferate in filme nu mai lungi de 1 minut. Asistent universitar la Cambridge, Mark Wong, in varsta de 35 de ani, a transformat pelicule precum Speed, Pearl Harbour sau Top Gun in clipuri de 1 minut, fara a pierde esenta povestii, spune el.

Pentru fiecare astfel de minifilm, Mark a petrecut aproximativ 9 luni, timp in care a scris scenariul, a regizat si a inserat efecte speciale; totul cu ajutorul prietenilor si a membrilor familiei, care figureaza si ei in miniaturile englezului.

« Evident ca un singur minut nu este suficient pentru a recrea un film, insa miezul oricarei povesti, daca este spus coerent, poate fi exprimat chiar si in 60 de secunde », declara Mark. Ideea de a recrea filme de succes in numai 1 minut i-a venit englezului in urma unui concurs organizat, in 2007, de revista Empire ce invita cititorii sa filmeze clipuri scurte si haioase care sa reproduca secvente din filmele preferate. Concursul a fost castigat de Mark Wong cu parodia dupa Speed. Apoi, Mark a continuat sa realizeze minifilme din pasiune si pentru a se distra. Iata o selectie a creatiilor sale:

*

Speed

*

Top Gun

*

Pearl Harbour

CITESTE SI: