Prima pagină D:News

Plantele carnivore au proprietati medicale

Redactia Descopera.ro | 02.28.2010 | ● Vizualizări: 199
Plantele carnivore au proprietati medicale     plante carnivore, ciuperci, medicina, zoologie, fungi + zoom
Galerie foto (1)

Prin plante carnivore intelegem anumite specii de plante care captureaza insecte si se hranesc cu fluidele din trupul lor, dizolvandu-le intr-un cocktail din nectar si bacterii. Pe langa acest aspect, ultimele studii au demonstrat ca unele specii de plante carnivore contin substante care pot trata o serie de afectiuni umane.

Un nou studiu publicat in prestigiosul Journal of Exprimental Biology, relateaza despre compusii plantei N. Khasiana din India, compusi care contin agenti antifungici, produsi de planta carnivora, care previn astfel invazia fungilor si a ciupercilor.

Conducatorul studiului, profesorul israelian Aviah Zilberstein din cadrul Universitatii din Tel Aviv, este de parere ca noile substante descoperite pot fi folosite pentru crearea unui tratament eficient destinat persoanelor care sufera de infectii cutanate cu ciuperci. Se stie asadar ca, o data ce fungii s-au stabilit pe epiderma corpului uman, este foarte dificil sa fie eradicati in mod eficient. In toate spitalele de pe mapamond, infectiile fungale sunt pe locul doi ca periculozitate dupa cele bacteriene, ducand intr-un final la decesul a mii de oameni in fiecare an.

Sursa: DiscoveryNews

CITESTE SI: