Prima pagină D:News

Barbatul cu cel mai lung par din lume a murit

Redactia Descopera.ro | 03.01.2010 | ● Vizualizări: 3222
Barbatul cu cel mai lung par din lume     recorduri, cartea recordurilor, cel mai lung par din lume, recorduri bizare, inedit + zoom
Galerie foto (4)

La o prima vedere, putem spune ca batranul domn din aceste imagini, cu siguranta uraste din toata inima frizerii. Volumul imensului turban care-i acopera capul este dat de nimic altceva decat de podoaba capilara a barbatului – barbatul cu cel mai lung par din lume.

Tran Van Hay, barbatul care nu se mai tunsese de 50 de ani, a fost omul cu cel mai lung par din Vietnam si din lume. Van Hay a decedat de curand, la 79 de ani, din cauze naturale. Desi recordul sau nu a fost niciodata omologat de World Guinness Book, cei care i-au masurat parul spun ca Van Hay ar fi ajuns cu siguranta in Cartea Recordurilor. Vietnamezul a ajuns posesorul acestui bizar record nu in urma unei suparari pe care ar fi purtat-o frizerilor, ci din pricina unei superstitii - dupa ce i s-a nascut primul copil, Tran s-a tuns, insa s-a imbolnavit subit, din cauze necunoscute. A decis, apoi, sa nu se mai tunda niciodata, pentru ca o legenda locala spunea ca barbatii cu parul foarte lung sunt feriti de boli, zeii dandu-le sanatate lor si famiilor din care fac parte.

Sursa

Vietnamezul nu a fost un fanatic al miturilor: a decis doar sa-si lase parul lung si sa nu se mai tunda atat timp cat el, nevasta si copiii sai sunt sanatosi. Potrivit propriilor declaratii, in cazul sau legenda chiar a functionat: de 50 de ani, nimeni din familia Hay nu a avut nici macar o banala raceala. Astfel incat, Hay avea, inaintea mortii, un par lung de peste 7 metri si care cantarea 11,2 kg. Nevasta vietnamezului povesteste ca, in jumatate de secol, barbatul ei s-a spalat pe cap numai de cateva ori, ultima oara in urma cu 11 ani. Desi, din cauza podoabei capilare imense, barbatul nu a mai putut sa-si continue viata de fermier, pe care o avusese pana sa i se nasca primul copil, parul lung l-a schimbat profund in bine, Tran devenind ascet budist si herbalist, dedicandu-si viata ajutoratii celorlalti.

CITESTE SI: