Prima pagină D:News

Ursii panda au ajuns sa manance oase

Redactia Descopera.ro | 03.02.2010 | ● Vizualizări: 312
Ursii panda au ajuns sa manance oase     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Potrivit unei stiri transmise de Televiziunea Centrala de Stat din China si preluata mai apoi de majoritatea agentiilor de presa, ursii panda din cateva rezervatii au fost observati cum mananca oase in conditiile in care dieta acestor animale este compusa in proportie de peste 90% din lastari verzi de bambus

Intrigati de bizarul comportament alimentar al ursilor panda, specialistii chinezi au studiat in amanunt noul fenomen. A reiesit ca vinovati pentru acesta situatie sunt oamenii care au defrisat masiv padurile de bambus din rezervatiile unde traiesc ursii panda. Fortati de noua situatie si impinsi de foame, ursii au inceput sa caute carcasele aruncate de abatoare. Conform martorilor, ursii panda din provincia chineza Sichuan au fost observati cum rod oase de porc, neacordand nicio atentie carnii.

Distrugerile pe sala larga a padurilor de bambus pot duce la disparitia din salbaticie a ursilor panda in mai putin de o singura generatie, avertizeaza specialistii chinezi din cadrul WWF. In prezent, circa 1.500 de ursi panda mai traiesc in salbaticie, raspanditi in provinciile Gansu, Sichuan si Shaanxi.

Sursa : RiaNovosti

CITESTE SI :