Prima pagină D:News

200 de tancuri rusesti au fost abandonate in codru

Redactia Descopera.ro | 03.03.2010 | ● Vizualizări: 2080
200 de tancuri rusesti au fost abandonate in codru     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Armata rusa este implicata intr-un scandal rusinos dupa ce 200 dintre tancurile sale au fost descoperite abandonate in apropierea unei paduri din Rusia centrala, nepazite si neincuiate.

Un portal de stiri avand sediul in apropierea orasului Yekaterinburg a publicat recent o filmare a tancurilor parasite, in care se poate observa cum trecatorii patrund in masinariile de razboi si isi fac de cap cu echipamentele din dotarea acestora. Singurele elemente care par sa lipseasca sunt munitia si cheile de pornire ale tancurilor.

Locuitorii unui sat din apropierea padurii sustin ca vehiculele cu senile se afla in acel loc, acoperite de zapada, de aproape patru luni. Blindatele au fost identificate: sunt modele T-80 si T-72, "caii de lucru" ai armatei rusesti.

Un purtator de cuvant militar rus pretinde ca tancurile ar fi, de fapt, pazite de niste patrule speciale si ca se afla in plin proces de mutare in incinta unei baze militare. Insa, procurorii militari s-au aratat sceptici cu privire la aceste declaratii si au deschis o investigatie oficiala pe marginea chestiunii. Ingrijorata de imaginea defavorabila pe care si-a creat-o, armata a dispus de urgenta schimbarea locatiei tancurilor.

Scandalul a venit la numai cateva zile dupa ce comandantii de varf ai fortelor militare ruse au sugerat ca tarii nu ii trebuie jumatate din cele 20.000 de tancuri de care dispune si s-ar putea descotorosi de multe dintre modelele vechi. Aceste vehicule militare au jucat un rol important in razboiul ruso-georgian din 2008, atunci cand Rusia a capturat sute de tancuri ale Georgiei in scurtul conflict.

Sursa: Telegraph

CITESTE SI: