Prima pagină D:News

Este acesta un piron folosit pentru crucificarea lui Hristos?

Redactia Descopera.ro | 03.03.2010 | ● Vizualizări: 692
Este acesta un piron folosit pentru crucificarea lui Hristos?     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Un cui provenind din perioada crucificarii lui Iisus Hristos a fost descoperit intr-un fort izolat, o posibila fosta cetate a Calavelilor Templieri. Se crede ca pironul, lung de 10 centimetri, ar fi unul dintre miile de bolturi folosite in crucificarile executate pe teritoriul Imperiului Roman.

Cuiul a fost descoperit vara trecuta intr-o cutie cu decoratiuni aflata intr-un fort din mica insula Ilheu de Pontinha, in apropierea coastei arhipelagului portughez Madeira. Despre Pontinha se crede ca ar fi fost detinuta de Cavalerii Templieri, ordinul religios care a reprezentat o parte a fortelor crestine ce au ocupat Ierusalimul in timpul Cruciadelor secolului XII.

Arheologul Bryn Walters este de parere ca starea remarcabila a pironului sugereaza ca el ar fi fost manevrat cu mare grija, ca si cand ar fi reprezentat o relicva. "Dateaza din perioada cuprinsa intre primul si al doilea secol", a declarat expertul. Desi ar fi de asteptat ca suprafata bucatii de fier sa fie ruginita si aspra, ea este, conform spuselor lui Walters, chiar fina.

Acest lucru ar sugerea ca multi oameni au atins-o de-a lungul secolelor, sudoarea acida din palmele lor conferindu-i o finisare anume. Christopher Macklin, specialist in studierea Cavalerilor Templieri, crede ca descoperirea este monumentala. Barbatul sustine despre legendarii cavaleri ca ar fi putut considera pironul ca provenind de la crucificarea lui Iisus. Cuiul a fost gasit in vecinatatea a trei schelete si a trei sabii. Una dintre sabii purta insemnul Templierilor.

Sursa: Telegraph

CITESTE SI: