Prima pagină D:News

Un exorcist acuza: “Diavolul isi face de cap la Vatican”

03.12.2010 | ● Vizualizări: 1553
Un exorcist acuza: “Diavolului isi face de cap la Vatican”     exorcistul suprem, exorcism, Vatican, Iisus Hristos, Diavol, Papa Benedict, Papa Ioan Paul, asasinat + zoom
Galerie foto (1)

Diavolul isi face meandrele in chiar inima Bisericii Romano-Catolice, suna declaratia socanta facuta miercuri de exorcistul suprem al Vaticanului.

Parintele Gabriele Amorth sustine ca asaltul asupra PapeiBenedict al XVI-lea, in Ajunul Craciunului din 2009, de catre o femeieinstabila psihic, precum si scandalurile de abuz sexual care auplanat deasupra Bisericii din Occident, stau marturie pentru faptulca Antichristul a pornit un razboi impotriva Sfintei Viziuni.

"Diavolul salasluieste la Vatican si putem observa cu totiiconsecintele. Poate sa ramana ascuns, sau sa vorbeasca in diferitelimbi, ori chiar sa se faca placut. Uneori, ma batjocoreste. Insaeu imi iubesc meseria", a declarat parintele Amorth, in varsata de85 de ani, exorcistul suprem al Sfintei Viziuni in ultimul sfert desecol.

"Influenta malefica a Satanei a fost evidenta la cele mai inalteranguri ale ierarhiei catolice, existand cazuri de cardinali necredinciosi sau preoti adoratoriai demonilor", a mai adaugat exorcistul.

Incercarea de asasinare a Papei Ioan Paul al II-lea de catre unasasin turc, in 1981, si revelatiile recente ale "violentei sipedofiliei" savarsite de preotii catolici impotriva copiilor aflatiin grija lor sunt tot lucratura Diavolului, spune parintele Amorth, care ascris si o carte despre vocatia lui, "Memoriile unui Exorcist",publicata recent.

Parintele Amorth, care este presedinte al Asociatiei Exorcistilorsi a luptat, ca partizan, in timpul celui de-al doilea RazboiMondial, a declarat in trecut ca atat Hitler, cat si Stalin erau posedati de Diavol.Intr-un interviu dat de Vatican in 2006, el a marturisit: "Cusiguranta ca Diavolul exista si este capabil sa posede nu doar osingura persoana, ci si un grup intreg sau o populatie. Sunt covinsca nazistii erau cu totii posedati. Este suficient sa ne gandim lafaptele lui Hitler si ale lui Stalin".

Tot parintele a mai condamnat si seria de carti Harry Potter,sustinand ca sunt periculoase deoarece popularizeaza ocultismul inrandul copiilor si tinerilor si nu reusesc sa prezinte o delimitareclara intre "artasatanica" a magiei negre si magia alba.

Sursa: TelegraphCITESTE SI: