Prima pagină D:News

Absolventa de facultate la 91 ani

Redactia Descopera.ro | 03.15.2010 | ● Vizualizări: 83
Absolventa de facultate la 91 ani     facultate, batranete, studenta, record, japonia, japoneza + zoom
Galerie foto (1)

O japoneza, in varsta de 91 ani, a reusit sa absolve cu bine cursurile Universitatii din orasul Kobe, conform cotidianului Mainichi Shimbun, preluat de marile agentii de stiri internationale.

Universitatea din Kobe este renumita la nivel national deoarece ofera gratuit cursuri destinate cetatenilor cu venituri mici sau persoanelor in varsta care din motive diferite nu au putut sa isi definitiveze studiile, dar care doresc, totusi, sa absolve o facultate.

"A trebuit sa sacrific multe si sa fac eforturi considerabile", declara Shidzue Hirai, o japoneza cu varsta venerabila de 91 ani. Hirai a ramas orfana din frageda copilarie si a fost nevoita sa muncesca de la varsta de 12 ani. S-a casatorit, mai apoi, la 18 ani, dar sotul ei a fost ucis in luptele celui de-al doilea Razboi Mondial. Dupa ce s-a recasatorit, casa femeii a fost distrusa complet, in timpul cutremurului cere a devastata arhipelagul nipon, in anul 2007.

"Cursurile de la Universitate mi-au readus tineretea. Simt ca am redobandit tot ce am pierdut. Mi-ar place sa continui sa invat si sa descoper lucruri noi, chiar la varsta mea", a declarat d-na Hirai in cuvantarea din cadrul ceremoniei de absolvire.

Sursa: RiaNovosti

CITESTE SI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI