Prima pagină D:News

Graur vs vultur. Voi pe cine pariati?

Redactia Descopera.ro | 03.17.2010 | ● Vizualizări: 567
Graur vs vultur. Voi pe cine pariati?     no tags + zoom
Galerie foto (3)

Vulturii codalbi americani, cunoscuti mai mult sub denumirea de vulturi cu cap alb, sunt pasari masive, impozante si greoaie, a caror dieta se bazeaza preponderant pe pesti. Cu toate acestea, dupa cum o demonsteaza imaginile spectaculoase de mai jos, vulturii cu cap alb sunt niste oportunisti de mare calibru, care nu refuza nici o prada, atunci cand situatia este propice.

Fotograful Rob Palmer, in varsta de 56 de ani, a reusit sa « prinda » imaginile vietii sale, atunci cand fotografia mai multe exemplare de codalbi americani, in apropierea raului Colorado.

"Spre surprinderea mea, am observat un grup de vulturi care stateau intr-un copac si pandeau cu nesat un stol de grauri poposit in imediata apropiere. Brusc, 2-3 vulturi s-au lansat intr-un atac in directia graurilor care-i priveau parca hipnotizati. Asta deoarece codalbii americani nu figureaza intre dusmanii naturali ai graurilor, fiind niste pasari mari si lente.


Graurii sunt atenti indeosebi la soimi si ulii, pradatori neostoiti mai mici, dar foarte agili, iuti si insistenti. Totusi, in lipsa pestilor, vulturii au demonstrat ca se pot adapta de urgenta la noile prazi disponibile. Intr-un interval de 10 zile, am observat cel putin 50 de grauri capturati de vulturi. Ca fotograf specializat pe instantanee din lumea animalelor, ma simt pe deplin multumit, deoarece imortalizarea momentelor in care pradatorii isi prind victimele este cu siguranta cea mai dificila misiune pentru orice astfel de fotograf", incheie Rob Palmer.

Sursa: Daily MailCITESTE SI :