Prima pagină D:News

Impotenta ascunde boli de inima

Redactia Descopera.ro | 03.18.2010 | ● Vizualizări: 397
Impotenta ascunde boli de inima     cardiovascular, impotenta, disfunctie erctila, sex, artera coronara, penis, medicina + zoom
Galerie foto (1)

Studiile unor cercetatori germani din cadrul Universitatii din Saarland au demonstrat clar ca impotenta sexuala aduce dupa sine pericole serioase precum infarcturi sau alte boli cardiace.

Studiul efectuat pe un esalon de 1.519 barbati care sufereau de afectiuni cardiovasculare a descoperit ca barbatii care erau impotenti prezentau un risc crescut de a suferi un atac de cord fatal in comparatie cu ceilalti subiecti care aveau de asemenea afectiuni cardiace dar nu prezentau disfunctii erectile. Raportul Universitatii din Saarland merge inca mai departe, sugerand ca barbatii care sufera de impotenta ar trebui sa se prezinte la medic pentru depistarea unor afectiuni cardiace.

Impotenta sexuala este legata de prezenta unui flux sangvin inadecvat in arterele penisului care sunt mult mai mici decat arterele coronare, in consecinta, un barbat care are probleme cu erectia prezinta fenomenul de ingustime a arterelor penisului, fenomen care apare in acelasi timp si la nivelul arterelor coronare. Studiul s-a focusat pe barbati din 13 tari care prezentau deja boli cardiovasculare. Dr. Geoff Hacket, consultant urolog in cadrul Good Hope Hospital din Sutton Coldfield este de parere ca medicina britanica se confrunta cu o "rusine nationala" deoarece, timp de peste 40 de ani, de cand se studiaza afectiunile cardiace, nimeni nu s-a gandit sa faca o conexiune intre disfunctiile erectile si riscul unui atac de cord.

Sursa : BBCNews


CITESTE SI :