Prima pagină D:News

Mallakhamb sau dansand la… par (FOTO)

Redactia Descopera.ro | 03.19.2010 | ● Vizualizări: 220
Mallakhamb sau dansand la… par (FOTO)     India, sport bizar, galerie foto, antrenamentele luptatorilor, mallakhamb, sport traditional, obiceiuri + zoom
Galerie foto (12)

Mallakhamb este un obicei originar din Maharastra, India, unde a aparut in secolul al XII-lea, ca forma de antrenament pentru luptatori. Cuvantul “malla” inseamna “luptator”, iar “khamb” se traduce prin “par”.

Aceasta arta straveche aproape ca s-a pierdut de-a lungul secolelor redevenind, insa, extrem de populara, in ultimii ani, mai ales gratie eforturilor depuse de antrenori precum Uday Deshpande (foto).Sportul Mallkhamb presupune ca atletii sa escaladeze un par din lemn, avand diametrul de 55 de centimetri la baza si de 35 de centimetri in varf si sa execute diferite miscari. Parul este adesea cioplit din lemn de tec, datorita fermitatii sale si, inaintea inceperii exercitiului, este frecat cu ulei de castor pentru a se preveni frictiunea.Este vorba despre o arta a simtirii si a intelegerii fortei si echilibrului corpului omenesc, ceea ce si face din Mallakhamb un sport ai carui atleti orbi sunt la fel de buni precum cei care au darul vederii.

Sursa: Odditycentral

CITESTE SI:

Cunoaste lumea in care traiesti:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI