Prima pagină D:News

Elefantii furiosi au distrus un sat din Indonezia

Redactia Descopera.ro | 03.22.2010 | ● Vizualizări: 64
Elefantii furiosi au distrus un sat din Indonezia     elefant, elefanti, indonezia, furie, distrugere, zoologie, natura, crazy zoo + zoom
Galerie foto (1)

Agentia indoneziana de stiri Antara relateaza despre uimitorul caz al unei turma de elefanti care a calcat in picioare, la propriu, satul Petani din Insula Sumatra, fortandu-i pe locuitori sa-si caute adapost la rude si prieteni.

Turma de elefanti, formata din 45 de exemplare, dadea tarcoale satului inca de acum 2 saptamani. Dupa ce au distrus intregul sat, elefantii s-au intors linistiti in jungla.

"Traiam linistiti in casele noastre, cand intr-o noapte ne-am trezit cu elefantii peste noi" declara Raya, un localnic in varsta de 45 de ani, care mai marturiseste ca, dupa ce au fost fortati sa fuga din cauza furiei pahidermelor, localnicii au fost atat de infricosati, incat s-au temut sa anunte autoritatile.

Anul trecut, doi indonezieni au fost ucisi in urma incursiunii elefantilor flamanzi pe terenurile cultivate ale oamenilor.

Elefantii apar in sate si pe ogoare din cauza ca populatia umana, aflata intr-o crestere continua, a distrus o mare parte din habitatul originar al uriaselor mamifere. In plus, oamenii taie din ce in ce mai multa padure pentru a obtine astfel noi terenuri agricole. Daca in anul 1980, circa 1.500 elefanti cutreierau padurile din Sumatra, astazi mai traiesc doar 350 exemplare. Aceasta in ciuda faptului ca legea indoneziana interzice uciderea oricarui elefant, fapta reperobabila fiind pedepsita cu inchisoare pe 5 ani sau cu plata unei amenzi de 20.000 $.

Sursa: RiaNovosti

CITESTE SI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI