Prima pagină D:News

Azilul pentru cei “sedusi si abandonati”

Redactia Descopera.ro | 03.24.2010 | ● Vizualizări: 125
Azilul pentru cei “sedusi si abandonati”     azil, marea britanie, realtie, obsesie, deceptie, dragoste, tratament, romantism + zoom
Galerie foto (1)

Se pare ca stiinta moderna a ajuns sa considere infidelitatea conjugala urmata de abandonul unuia dintre parteneri drept un simptom de boala la fel precum toate celelalte. Prin urmare, aceasta trebuie tratata specific. Reporterul BBCRadio, Andrew Fletcher a vizitat recent singurul azil din lume care trateaza “inimile sfaramate” ale celor care sufera de pe urma deceptiilor sentimentale.

Centrul, situat in Herefordshire, ofera terapii de grup sau individuale nu doar pentru indivizii ratati in dragoste, ci si pentru cei care sunt obsedati sexuali sau dependeti de anumite persoane.
In prezent, azilul adaposteste un numar de 11 pacienti, 9 femei si 2 barbati, care se considera cu totii, in egala masura, sedusi, abandonati si dependenti de dragoste. Pacientii aflati sub tratament isi petrec zilele vorbind si ascultandu-se intre ei, cateodata cazand prada unor accese de plans. Scopul terapiei este respingerea senzatiilor de durere cauzate de relatiile obsesive care dau dependenta. Pacientii declara ca sunt romantici incurabili influentati de povestile de dragoste omniprezente in filmele si muzica moderna: variante ale propriilor experiente, terminate cu bine, insa…

"In societatea actuala, depresiile din dragoste au o frecventa mult mai mare decat ne-am imaginat pana acum. De fapt, sunt la fel de dese precum cazurile de alcoolism. Singura diferenta este aceea a simptomelor, care sunt mai subtile si mai greu de detectat in cazul celor parasiti de partenerul de viata", declara dr. James Brooke, coordonatorul azilului.


Sursa: BBCNews

CITESTE SI :