Prima pagină D:News

Campan, regele leoparzilor (VIDEO)

03.24.2010 | ● Vizualizări: 173
Campan, regele leoparzilor (VIDEO)     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Rangerii din Londolozi, o rezervatie faimoasa la nivel mondial pentru leoparzii sai, situata in apropierea Parcului National Kurger din Africa de Sud, au lansat pe YouTube un video “omagial” la adresa lui Campan, un leopard mascul foarte solid si agresiv care nu se teme de nimeni, punandu-si pe fuga toti adversarii si vanand orice prada doreste. Datorita charismei si imaginii sale impunatoare, Campan a devenit o adevarata celebritate pe Internet.

Campan cantareste aproape 90 kilograme, in conditiile in care unleopard mascul de talie mare atinge in medie 70-75 kilograme. Areun gat enorm si o forta incredibila. Este un luptator incercat, inacest sens stand dovada numeroasele cicatrici si limba despicata indoua, in urma sangeroaselor conflicte in care si-a invins totiadversarii. Acest Fedor Emilianenko combinat cu James Dean al lumiileoparzilor, se odihneste unde vrea, isi patruleaza aleneteritoriul si nu se teme nici de oameni, nici de hiene saulei.

De fapt, Campan a fost surprins de cercetatori in trei situatiicand, nu doar ca a gonit hienele care incercau sa-i fure prada, cia si ucis trei dintre ele. Este atat de puternic si indraznet,incat, odata, a reusit sa doboare de unul singur un taur deantilopa eland, in greutate de aproape 900 kilograme.

Proportional cu talia lor, leoparzii sunt cele mai puternicefeline, cercetatorii sustinand ca daca leii, tigrii si jaguarii arfi avut dimensiunile leoparzilor, nu ar avea nicio sansa intr-oeventuala lupta cu un leopard. In urma cercetarilor, s-a demonstratca masa musculara a unui leopard mascul poate atinge peste 70% dinvolumul intregului corp al felinei, cu mult peste procentulmusculaturii din trupul unei gorile sau taur.


CITESTE SI :