Prima pagină D:News

Impactul Earth Hour in Moscova

Redactia Descopera.ro | 03.30.2010 | ● Vizualizări: 50
Impactul Earth Hour in Moscova     no tags + zoom
Galerie foto (1)

In intervalul de timp de o ora, in care municipalitatea capitalei Rusiei a decis oprirea furnizarii energiei electrice din cadrul campaniei Earth Hour, primaria moscovita a raportat o economie de aproape 3.000 de mW, cifra care i-a surprins si pe cei mai sceptici adversari ai noului proiect ecologic de anvergura mondiala.

Sambata, 27 martie, un total de 25 de cladiri din Moscova, incluzand aici cladirea care adaposteste Universitatea de Stat, Complexul Sportiv Luzhniki, Academia Rusa de Stiinte si Hotel Ukraina, au fost invaluite in intuneric incepand cu ora locala 20:30.

"Conform masuratorilor noastre, consumul electric a scazut cu 2.850 mW in decursul unei singure ore", declara Piotr Biryukov, responsabilul cu energia electrica din primaria moscovita. Earth Hour este un proiect demarat de WWF, proiect care atragea atentia asupra schimbarilor climatice prin oprirea furnizarii energiei electrice in decursul unei ore dintr-o sambata care cade in luna martie. Proiectul a fost lansat in anul 2007, iar Rusia a aderat la programul Earth Hour in decursul anului trecut. Cu implicarea a 20 de orase mari din 10 regiuni, carora li s-au adaugat 40 de companii private si 100.000 de indivizi, editia 2010 a Earth Hour a devenit cel mai mare eveniment ecologic produs pana in prezent in Federatia Rusa.

Sursa: RiaNovosti

CITESTE SI :