Prima pagină D:News

5 povesti cu animale...

Redactia Descopera.ro | 04.04.2010 | ● Vizualizări: 2656
5 povesti cu animale...     animale, zoologie, crazy zoo, natura, caine, miel, vulpe, pescaras albastru + zoom
Galerie foto (6)

...mai putin obisnuite.

PUIUL NOROCOS. Un mic pui de wombat (marsupial australian), nou-nascut, a fost salvat de catre un sofer, dupa ce acesta a observat ca mama animalului fusese lovita de o masina, la numai cateva momente dupa nastere. In prezent, animalul se afla la centrul Warrandyte Wildlife din Melbourne, unde este atent ingrijit si monitorizat.

*

CEL MAI MIC. Cel mai mic miel din lume este Mathild, animal nascut pe cale naturala, nu in urma unei incrucisari genetice, la o ferma din Ipswich, langa Suffolk, in Marea Britanie. Subspecia din care face parte se numeste Breton Dwarf (Piticul Breton), pentru ca berbecii, la maturitate ajung la o inaltime de cel mult 45 de centimetri.

*

5 PUI CIUDATI. Au fost descoperiti abandonati intr-o gradina din oraselul britanic Stoke Newington, intr-o punga de plastic, de catre un iubitor de animale care i-a dus imediat la un centru de ingrijire a animalelor RSPCA. Initial, atat cel care i-a descoperit, cat si membri centrului au crezut ca au de-a face cu 5 pui noi-nascuti de bull terrier Staffordshire. Dupa 2 zile, comportamentul ciudat al puilor le-a dezvaluit, insa, adevarata identitate: cei 5 pufosi sunt pui de vulpe.

*

CAINELE NOROCOS. Nu mai putin de 40 de medici veterinari s-au ocupat de el, reconstruindu-l practic os cu os, dupa ce Ruby, catelul din imagine, a fost victima unui grav accident de masina. 3 labe rupte in numeroase locuri, sternul rupt, un genunchi dislocat, ligamente rupte, taieturi si sangerari interne - cu asta au avut de luptat medicii in ceea ce a fost cea mai complexa si mai costisitoare (£11,500) operatie suportata de un animal in Marea Britanie.

*

PESCARASII ALBASTRI
. In mijlocul primaverii este timpul ideal pentru ca o noua generatie sa fie... conceputa. Astfel de pasari traiesc si in Romania, in Delta Dunarii.

Citeste si 7 povesti cu animale

Descopera lumea in care traiesti: