Prima pagină D:News

Avioane MIG-31 Foxhound vandute cu 5 $ bucata

Redactia Descopera.ro | 04.06.2010 | ● Vizualizări: 809
Avioane MIG-31 Foxhound vandute cu 5 $ bucata     avion, armata rusa + zoom
Galerie foto (1)

Fortele aeriene ruse sunt zguduite de cel mai mare scandal din ultimii 50 de ani, dupa ce politia militara a arestat un fost oficial cu rang inalt acuzat ca vindea ilegal avioane de vanatoare de tip MI-G31 Foxhound la pretul de 153 ruble bucata, adica aproximativ 5 $, in loc de 3, 7 milioane $ cat este pretul real al unei astfel de aeronave...

"In luna martie a anului curent, am reusit sa-l arestam pe individul aflat in spatele intregii afaceri. Din nefericire, din anul 2007 pana in prezent, acesta a reusit sa vanda 4 avioane detinute de statul rus, cu pretul de 5 $ bucata", declara unul dintre ofiterii anchetatori.

Ancheta a fost lansata in anul 2009, dupa cateva controale anti-coruptie care au descoperit o serie de nereguli si neconcordante in rapoartele care soseau din interiorul Uzinei Aeronautice Sokol situata in apropierea orasului Nijnii Novgorod. Angajatul gasit vinovat de masluirea documentelor a fost condamnat la 10 ani inchisoare, in timp ce oficialul care era in spatele intregii afaceri este, in continuare, sub ancheta, procurorii militari declarad ca dupa condamnarea acestuia, casele si proprietatile sale vor fi confiscate de stat in cuantumul pagubelor produse.

Avioanele vandute erau livrate fara motoare si armamentul din dotare firmei-fantoma Metalsnab, care nu avea dreptul sa comercializeze componenete sau echipamente militare, iar de aici patrundeau pe piata neagra.

Sursa: RiaNovosti

Descopera lumea in care traiesti:

Tag-uri: avion | armata rusa