Prima pagină D:News

Cenusa lui Edmund Hillary va fi imprastiata pe Everest

Redactia Descopera.ro | 04.06.2010 | ● Vizualizări: 258
Cenusa lui Edmund Hillary va fi imprastiata pe Everest     sport, alpinism, Everest, serpas, expeditie, ascensiune, Edmund Hillary + zoom
Galerie foto (1)

Un serpas nepalez va urca pentru a 20-a oara pe Muntele Everest, unul dintre scopurile ascensiunii fiind de a imprastia acolo o parte din cenusa lui Edmund Hillary – primul cuceritor al celui mai inalt varf al lumii.

Serpasul Apa, in varsta de 49 de ani, detine recordul pentru cele mai multe ascensiuni pe Everest, avand deja la activ 19 astfel de reusite.

Pentru cea de-a 20-a ascensiune, el si-a propus, dupa propriile declaratii, trei scopuri: sa promoveze Nepalul ca destinatie turistica, sa curete Muntele Everest (a carui poluare cu deseuri, lasate in urma de numeroasele expeditii, a devenit o mare problema), si sa duca acolo o parte din cenusa lui Sir Edmund Hillary, primul om care, in 1953, a reusit sa ajunga pe varful inalt de 8.848 metri.

O alta parte din cenusa a fost imprastiata in ocean, in apele Noii Zeelande (tara de origine a lui Edmund Hillary) de catre familia acestuia, curand dupa moartea sa, survenita la 11 ianuarie 2008.

Sursa: The Independent

CITESTE SI: