Prima pagină D:News

Mastodontul londonez din 2012

Redactia Descopera.ro | 04.07.2010 | ● Vizualizări: 59
Mastodontul londonez din 2012     The ArcelorMittal Orbit, sculptura, jocurile olimpice, parcul olimpic + zoom
Galerie foto (1)

Proiectul arhitectului Anish Kapoor a castigat concursul organizat de municipalitatea londoneza care cauta sa identifice un mastodont arhitectural ce urmeaza sa devina noul simbol al capitalei Marii Britanii, cu ocazia Jocurilor Olimpice din 2012. Cea mai mare atractie a Parcului Olimpic va purta numele de ‘The ArcelorMittal Orbit’ si va fi cea mai inalta sculptura din Marea Britanie.

Matodontul 'The ArcelorMittal Orbit' va avea o inaltime de 115 metri, fiind cu 22 de metri mai inalta decat Statuia Libertatii din New York (dar cu 175 de metri mai scund decat celebrul Turn Eiffel din Paris); va fi realizat prin imbinarea ingenioasa a unor tuburi de otel si va avea o platforma, deschisa publicului, ce va oferi o priveliste de neuitat asupra Satului Olimpic si a Londrei. Vizitatorii vor avea ocazia de a ajunge pe platforma din varf fie folosind liftul, fie pe scarile care vor urca in spirala.

ArcelorMittal (infiintata in anul 2006 prin fuziunea companiilor Arcelor cu Mittal Steel, cea mai mare companie din lume, cu peste 300.000 de angajati in 60 de tari) va finanta proiectul cu 16 milioane de lire sterline, inca 3,1 milioane £ fiind oferite de compania de stat London Development Agency.

Descopera lumea in care traiesti: