Prima pagină D:News

Efectele psihice devastatoare ale cancerului de prostata

Redactia Descopera.ro | 04.09.2010 | ● Vizualizări: 644
Efectele psihice devastatoare ale cancerului de prostata     no tags + zoom
Galerie foto (1)

In urma unor cercetari de ultima ora, specialistii britanici au ajuns la concluzia ca barbatii ar trebui consiliati sau macar avertizati inaintea unor teste care au ca scop depistarea unui eventual cancer de prostata, anunta prestigiosul British Journal of Cancer, preluat de BBC Health.

Daca, in urma unor analize, un barbat descopera ca prezinta un nivel ridicat al unor antigene specifice, se alarmeaza si isi face de urgenta o biopsie, investigatie care arata, de cele mai multe ori, ca barbatul in cauza nu prezinta nicio tumoare canceroasa in zona prostatei.
Insa cercetatorii din cadrul Universitatii din Bristol avertizeaza asupra efectelor psihologice devastatoare ale testelor de depistare a cancerului in randul barbatilor de varsta medie si inaintata.
Cu toate ca un studiu precedent recomanda testele de rutina drept un mijloc excelent de depistare a cancerului, ce poate duce la o scadere cu peste 20 % a cazurilor mortale, medicii insista asupra problemei pregatirii psihologice a pacientilor care urmeaza sa afle daca au dobandit teribila maladie.
La nivel mondial, cancerul de prostata se afla pe locul doi in topul mortalitatii produse de toate tipurile de cancer.

Sursa: BBCNews

CITESTE SI :