Prima pagină D:News

Monstrul din lacul Evans a fost capturat

Redactia Descopera.ro | 04.14.2010 | ● Vizualizări: 471
Monstrul din lacul Evans a fost capturat     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Timp de mai multe saptamani, politia californiana din Riverside a primit zeci de plangeri cu privire la existenta unui monstru in lacul Evans, lac aflat in nordul orasului cu pricina. Alarmati, localnicii au anuntat in repetate randuri prezenta unui animal misterios, de dimensiuni uriase, in apele lacului. Multi s-au grabit sa sustina aparitia unui nou monstru asemanator celui din Loch Ness, Scotia, in timp ce altii au preferat sa evite locul cu pricina pana la rezolvarea situatiei.

Kristina Hillegard, unul dintre rangerii sositi la fata locului, a rezolvat rapid spinoasa problema. Monstrul era un piton burmez de circa 5 metri lungime, cel mai probabil abandonat de stapanul sau dupa ce intretinerea acestuia devenise extrem de costisitoare. Infioratori la prima vedere, pitonii burmezi ating dimensiuni apreciabile, insa sunt extrem de docili si de usor de manevrat. Capturarea sa nu a constituit o problema desi, asa cum oficialitatile californiene au semnalat in repetate randuri, invazia speciilor straine de serpi a devenit o problema prioritara pentru localnici si oficialitatile responsabile cu protectia faunei locale.

In prezent, pitonul se afla in grija unui serviciu de protectie a animalelor si va fi donat unui grup specializat in animale exotice.

Sursa: NBC

DESCOPERA lumea in care traiesti: